Tips nr 1 til deg som er skikkelig.blakk: Handle kun en gang pr uke.

Sleng sammen forslag til ukens middager, og lag en liste over ingrediensene man trenger. Om man ønsker å unngå bråk i heimen, kan man lage flere alternativer til middager. La så familien stemme på de forskjellige rettene. Man finner enkelt forslag til billige, gode og sunne middager. Bruk google for å finne motivasjon. Prøv å finne oppskrifter som bidrar til å holde rotasjonen i kjøleskapet i gang, slik at man kaster mindre mat. Man sparer mye penger på å gjøre innkjøp bare en gang i uken. Undersøkelser viser at jo flere ganger man er innom butikken, jo oftere blir fristelsen for impulskjøp. Å kjøpe seg en ekstra is eller andre godsaker er ofte ikke dyrt i seg selv, men i løpet av en hel måned kan det utgjøre en betydelig sum.

Mange økonomer vil alltid si man skal sette opp budsjett først. Jeg mener det blir enklere å sette opp budsjett når man ser hvor mye man bruker i utgangspunktet.

Når uken er over kan man se hva det er man hadde for mye og lite av, sånn at man justerer underveis. Mange velger å bestille matvarer fra nett, og da kan man ha enda bedre kontroll. Ofte kan man lage handlelister på leverandørens websider, som da enkelt kan gjenbrukes. Tenk så deilig det er å ta ukens «handletur» med noen få tastetrykk, og det er ikke til å forakte å få ukens meny levert på døra heller.

Så, det var første tips. Stort sett fritt for humor, men jeg lover å komme sterkere tilbake på den fronten når jeg får litt mer erfaring.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *