Tips nr 2 for deg som er skikkelig.blakk: Bytt leverandører i tide og utide.

Her er det mye penger å spare, folkens! Det varierer veldig hvilke selskaper som leverer de billigste tjenestene, og derfor gjelder det å følge med. Jeg tenker da på tjenester som forsikring, strøm, telefoni, bredbånd, tv og alle andre faste tjenester.

Mange selskaper tar seg betalt månedlig, og det er lett å tenke at noen få kroner hver måned ikke spiller så stor rolle. Men småbeløp blir fort mange kroner når det blir mange nok av de. Penger spart, er penger tjent! Her kommer noen få ord om de viktigste tjeneste man kan spare MYE på.

Forsikringer: Det er sinnsykt stor forskjell på hva de forskjellige selskapene tar betalt for samme type forsikringer. Vi kjøpte en hund for ikke alt for lenge siden, og da jeg skulle finne forsikring til kjøteren var variasjonen i pris enorm(Det største dyret i jungelen, haha). Billigste 4800 kroner, dyreste 11000(!!) kroner. Ofte vil det være lønnsomt å samle alle forsikringer i samme selskap, så får man bedre pris. Dog er det viktig å sjekke flere selskaper FOR HVER forsikring, siden variasjonene i pris er enorme. Man bør gå gjennom alle forsikringer minimum 1 gang pr år, siden det varierer hvem som er markedsledende på pris og betingelser.

Strøm: Her er det litt det samme som med forsikringer, store forskjeller i pris. Man følge med, helst måned for måned. Se på regningen din, og sammenlign med andre leverandører. Strømselskapene står i kø for å få deg som kunde, og de frister gjerne med introduksjonstilbud hvor man får strømmen gratis i x antall måneder. Så fort denne perioden er over, er det viktig å følge nøye med, for mange vet å ta seg godt betalt! Jeg kjenner folk som i sommer betalte 50ish øre pr kilowattime, når andre selskap bare tok et par øre. Da er det viktig å ta en telefon til selskapet man bruker, og be om en bedre pris. Om man ikke når gjennom på den måten, er det bare å hoppe på et tilbud hos noen andre. Mange tilbyr nå strøm hvor man kan følge med på forbruk og pris med en app på telefonen, og det gjør det enklere å følge med. Sjekk om din leverandør har egen app, og installer den. Men SJEKK REGNINGEN, og sammenlign med andre. Det er diverse tjenester på internett hvor man enkelt kan sammenligne priser. Husk også at det er mye penger å spare ved å bruke mindre strøm, det kommer et eget innlegg om dette senere.

Bredbånd og tv: Det er ikke like store forskjeller i pris her, men man kan spare noen kroner ved å følge med likevel. Husk også at du ikke trenger en million megabit om du ikke har spesielle behov. Leverandører har ofte kampanjeperioder hvor du får høyere hastighet gratis noen måneder, før de øker prisen. Når perioden er over kan du jo tenke over om du faktisk har merket noen forskjell, og om du virkelig trenger det. Det er enkelt å tenke «det koster jo bare 79 kroner ekstra i måneden», men det er lite poeng å betale for noe man ikke bruker. 79 kroner måneden er ca en høvding i året, penger du kan bruke til noe annet du trenger mer.

Én kommentar til “Tips nr 2 for deg som er skikkelig.blakk: Bytt leverandører i tide og utide.”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *